Maarten, Mieke, Sil, Nikki, Dorien & Joost were searching for a bit of snow in Japan last January. And snow they found...

Maarten made a great movie of their adventures, enjoy!

Het viel me op dat een video die ik een tijd geleden gemaakt heb hier nog niet in een artikel gepubliseerd was. Dus hierbij! Een video verslag van het Paasweekend van 2013 die ik samen met Mike Woning in Wallis, Zwitserland heb doorgebracht. Lekker toeren, freeriden en lol maken met een laagje verse sneeuw. Alvast als lekker makertje van de mooie sneeuw avonturen die weer komen gaan.

 

Afgelopen Oud & Nieuw trokken we met de partybus naar Airolo aan de Italiaans sprekende zuidkant van de Alpen. We genoten een dikke week van goede espresso, heerlijke pizza's, prosecco en niet te vergeten BAKKEN MET VERSE POEDER. Bekijk hieronder het resultaat.

geschreven door Janne

click for a slideshowHet laatste stuk van de col wordt stijl. Ik vloek dat ik geen stijgijzers heb ondergedaan toen ik nog wat relaxter stond. Toch wel een beetje glad zo, zonder stijgijzers. Arjan gooit Janneke en mij een touwtje toe voor de laatste meters, toch wel relaxed. Als laatste kom ik op de Plateau du Couloir, een schouder van de Grand Combin. Janneke, Sil en Arjan hebben al een mooi pauzeplekje gevonden in het zonnetje. Ik kijk naar het dal aan de andere kant, waar wij een 1700m afdaling moeten maken naar de volgende hut, de Cabane de Chanrion. Ik vloek binnendsmonds, het hele dal ligt in de mist, die zich daar prima op zijn plek lijkt te voelen. We zijn er nog niet. De col die we zojuist hebben beklommen was de crux van de Haute Route, maar het afdalen kan door de wolken nog best een uitdaging worden. Het is nog vroeg en we hopen dat de opklaring die hüttenwird ons had verzekerd, snel zal komen. Een Italiaanse vlierbessentaart later besluiten we het erop te wagen en binden we de ski’s weer onder. 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11

26_Unbenanntdoor Irian van Helfteren

Sinds kleine jongen had ik een wens: werken in een groot circus. Reizen met vrienden, vliegen in de trapeze, jongleren en wat nog alles te zien is in een circus. Gedisciplineerd trainen en creatief opzoek naar de limieten waartoe wij in staat zijn.

Deze wens vervaagde, ik dacht dat er belangrijkere dingen te doen zijn in het leven. Maar ik kwam erachter dat het doel is gelukkig en tevreden te zijn in het leven en dit te delen.
Nu ben ik 30 jaar, heb veel gereisd, veel uitdagende en interessante jobs gehad en was altijd op zoek naar extreme natuur en verbintenis door ‘extreem’ sport.

Afgelopen winter heb ik ondanks een knie blessure, (operatie aan Tibia, knie) door hard te trainen, mij toch kunnen kwalificeren voor de Freeride World Tour. Daar nemen de 14 beste freeriders het in 6 wedstrijden wereld wijd tegen elkaar op.

Met vrienden hebben we een freeride crew de ‘Gnarlberg Steinbocks’. Afgelopen twee winters hebben we een film gemaakt: ‘By Fair Means’. De film première hadden we afgelopen week in Innsbruck en Wenen samen met filmen van o.a. Xavier de la Rue en Jeremy Jones. Onze film (de enige no budget film) heeft de movie award gekregen. Een geniale film waar je met een grote smile naar kijkt voor jong en oud. Respect voor Elmar Strotmann, filmer en editor van de Steinbocks. Binnenkort komt hij online.

Mijn wens in een circus te werken is uitgekomen, met al zijn ups en downs. Het enige verschil is dat de circustent zich veranderd heeft in een wereldbol. Voor foto’s check mijn site en zie ‘gallery’.
p.s. Ik ben op zoek naar sponsoring voor reizen budget voor de FWT, stem op mij, om de kans op sponsoring te vergroten en mee te rijden met het O-neill Team (link staat op mijn site en facebook profiel). THANKS

Irian van Helfteren
Fotograaf, Sportleraar en Ski/Snowboard leraar en gids.
Vragen over gidsen neem contact op:
Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
0043 (0)680 5587178
www.irianvanhelfteren.com

 

p p p

Ski touring & freeride

We love winter, and playing in the snow is one of our all time favourites. Snow snow, more snow please. Cause we heart powder!

A randum freeski picture

There are no images available in the gallery.