Geschreven door Janne

peak_mtb0

Afgelopen weekend hadden Arjan en ik onze mountainbikes weer in onze bus gestopt, op weg naar een weekendje fietsen in de Peak District. Op zaterdag echt een fantastische route gedaan, die volledig off-road was, en grotendeels bestaat uit singletracks. Genieten! Af en toe kwam nog even de zon tussendoor piepen en de glimlach op onze gezichten werd hoe langer de dag vorderde hoe groter en was uiteindelijk niet meer weg te vegen. Voldaan snurkten we de nacht door, op de parkeerplaats van een bejaardentehuis.

De volgende ochtend was het even een ander verhaal. We werden bruut wakker gemaakt door de wind die onze bus op en neer schudde, en regendruppels zo groot als hagelstenen die op het dak tikten. Hmm, op de een of andere manier kregen we toch iets minder zin om op te staan. En op de een of andere manier kregen we nog minder zin om dan daarna ook daadwerkelijk op onze fiets te stappen. Na de eerste seconde zouden we al zo doorweekt zijn als je je maar kunt bedenken, en na de tweede seconden zouden we direct van onze fiets gewaaid worden. Kijk, in een race gebeurt dat ooit, maar om nou zomaar op je vrije zondag… We besloten om terug naar huis te gaan.
pic1 pic1 pic1 pic1 pic1

Misschien vraag je je af, wat er is gebeurd met Bas en Maarten, die voor de zomer meededen aan Utrecht-
Freyr? De wielerwedstrijd die door de USAC georganiseerd wordt voert vanuit Utrecht naar de Belgische klimrotsen in Freyr en heeft een lengte van 280 km.

Het is gebruikelijk om mee te doen met een race-fiets, maar dat hoeft natuurlijk niet! In de voorgaande edities is er al een keur aan voetuigen voorbij gekomen, zijnde een tandem, een step, een bakfiets en een duocapide. Eerder op de site was er te lezen dat Bas en Maarten dit jaar voor een skatebike hadden gekozen.

 

Voor een beeld impressie van de race, zie hieronder :

 

{vimeo}27505080 {/vimeo}

Mountain Bike

Rolling, rolling, rolling. Gnarly trails, edgy curves, stunning descents.

Going up and going down on a mountain bike, we like it all.

A random MTB picture

There are no images available in the gallery.