Over Vertical Dissidents

Een dissident is een anders denkende, iemand die tegen de gevestigde orde in gaat. En inderdaad, van alle jongens van Vertical Dissidents kun je grif toegeven dat ze tegendraads zijn.

Ze werken zich menigmaal tegen de zwaartekracht in omhoog langs granieten wanden, ijspilaren, of sneeuwgraten. Vervolgens wordt het verkregen potentieel weer losgelaten op skies of glijdend door bulderende water wat met kracht door canyons wordt geperst. En zijn ze even niet in het verticale aan het spelen, dan verzetten ze zich wel tegen de andere elementen. Door weer en wind wordt er gestreden in adventure-races of geploeterd op de mountainbike.

Dissidenten spannen in het algemeen vaak samen om zo een beter blok te kunnen vormen. Zo ook de Vertical Dissidents. Dit groepje duursporters, met als gemene deler het alpinisme, komt geregeld bij elkaar om van elkaar te leren, mooie plannen te maken, en natuurlijk ook wanneer deze uitgevoerd worden. Ieder van ons heeft een eigen inslag. We hebben ook allemaal ons eigen interesseveld. Waar Arnoud zich vol overtuiging canyons af stort, beklimt Niek, gewapend met bossen cams en friends, artificieel honderden meters hoge wanden. De ijsbijlen van Maarten liggen altijd klaar, en Thomas is de uitgelezen expert in de nog net niet olympische sport extreme-bivakking.

Op onze website schrijven we over onze belevenissen, bespreken geregeld nieuwe uitrustingsstukken en staan stil bij de laatste nieuwtjes uit de buitensportwereld. We hopen zo elkaar en ook anderen te inspireren om het avontuur op te zoeken. En zit je onverhoopt toch thuis, of op je werk, dan kun je meegenieten vanachter je flatscreen.

Een ding staat vast, met de Vertical Dissidents ben je zeker van het onzekere.