Het Team

Het team zal bestaan uit Arjan de Leeuw en Maarten Altena. We zijn goed op elkaar ingespeeld en hebben over de afgelopen jaren verschillende zomer en winterbeklimmingen met elkaar gemaakt.

Les Courtes - Swiss Route  Monch - Nollen Route Pitztaler Eisexpress Liskamm Noordoostwand Gross Glockner - Pallavicini Rinne Hochferner vanuit het Messner Bivak

 

Daarnaast hebben we elkaar goed leren kennen tijdens de 75 uur non-stop Czech Adventure Race waaraan we samen drie maal hebben deelgenomen.

Maarten (links) en Arjan (rechts) op de Aiguilles du Dolent afgelopen winter.

Kokshaal Too Expeditie 2014

In september 2014 gaan twee van de Vertical Dissidents op expeditie naar de afgelegen Grigorev en Palgov Gletschers van de Westelijke Kokshaal Too in Kyrgyzstan. Het doel van de expeditie is ervaring opdoen met expeditieklimmen. We zullen ons richten op het openen van een nieuwe lijn met een moeilijkheid tussen de AD en D op één van de ongeveer 20 bergen boven de 5000 meter die het gebied rijk is. Een van de opties is de westgraat van de Pik Dankova (5982 m), de hoogste berg van het gebied. We hebben geen verslag van een eerder beklimming van deze graag gevonden. We hebben daarnaast nog zo'n 15 andere mogelijk interessante lijnen gespot. We zullen ter plekke bekijken welk van deze lijnen we proberen te klimmen.

Gezien de afgelegen ligging van het gebied, en de weinige informatie die erover voor handen is heeft de expeditie een hoog avontuurgehalte.

De expeditie wordt ondersteund door:

Image