Shashlik in Bishkek

De jongens zijn weer in Bishkek en daarmee is hun avontuurtje bijna rond. Ze hebben nog twee dagen in Bishkek om bij te slapen, na te genieten en bij te eten, voordat ze weer in het vliegtuig terug naar huis springen (en vervolgens maandag weer op kantoor moeten verschijnen....). Gelukkig biedt Bishkek genoeg mogelijkheden om bij te eten en de jongens zijn natuurlijk op zoek gegaan naar het eerste het beste shashlik restaurant. Als de jongens internet vinden zullen ze misschien zelf alvast wat previews van hun avonturen delen, hou daarvoor onze facebook pagina in de gaten!

- - - - - - - - - -

The guys are in Bishkek again, and with this the end of their adventure is nearing. The first activity in Bishkek was of course finding a shashlik place!

They have two more days in Bishkek to recuperate and enjoy the afterglow of their adventures before they step into the airplane back home (they have to be in the office again on Monday...). Maybe the guys will share some previews of their adventures when they manage to find internet in Bishkek, keep an eye on our facebook page for that!

Kokshaal Too Expeditie 2014

In september 2014 gaan twee van de Vertical Dissidents op expeditie naar de afgelegen Grigorev en Palgov Gletschers van de Westelijke Kokshaal Too in Kyrgyzstan. Het doel van de expeditie is ervaring opdoen met expeditieklimmen. We zullen ons richten op het openen van een nieuwe lijn met een moeilijkheid tussen de AD en D op één van de ongeveer 20 bergen boven de 5000 meter die het gebied rijk is. Een van de opties is de westgraat van de Pik Dankova (5982 m), de hoogste berg van het gebied. We hebben geen verslag van een eerder beklimming van deze graag gevonden. We hebben daarnaast nog zo'n 15 andere mogelijk interessante lijnen gespot. We zullen ter plekke bekijken welk van deze lijnen we proberen te klimmen.

Gezien de afgelegen ligging van het gebied, en de weinige informatie die erover voor handen is heeft de expeditie een hoog avontuurgehalte.

De expeditie wordt ondersteund door:

Image