Terug van de trekking

Arjan en Maarten hebben hun trekking eerder afgebroken dan gepland, omdat het weer slecht is en ze allebei erg moe zijn. Ze hebben nog een dag in de tent moeten blijven ivm sneeuw, maar het dal waarin ze waren was wel erg mooi. Nu zijn ze weer terug bij het oppikpunt waar ze al hun spullen hadden achtergelaten voordat ze aan hun trekking begonnen, maar het ziet ernaar uit dat de 4-wheel drive daar niet kan komen vanwege de hoeveelheid sneeuw die daar nu ligt. De jongens zullen morgen dus alvast beginnen met terug lopen en sjouwen richting de 'weg', vanwaar ze woensdag opgepikt zullen worden. 

- - - - - - - - - -

Arjan and Maarten have finished their trekking earlier than originally planned, because the weather is bad and they are both quite tired. They had to stay in their tent for a day because of the snow, but the valley in which they had their trekking was really beautiful. They are now back at the original drop-off point, where they made a depot of all their stuff before they started their trek. It looks like the four-wheel drive can't reach that point, because there's too much snow at the moment. The guys will thus start hiking and carrying all their stuff back towards the 'road', from where they will be picked-up on Wednesday. 

Maarten on skis during a week of north-face ascents in the Alps a couple of years ago.

 

Kokshaal Too Expeditie 2014

In september 2014 gaan twee van de Vertical Dissidents op expeditie naar de afgelegen Grigorev en Palgov Gletschers van de Westelijke Kokshaal Too in Kyrgyzstan. Het doel van de expeditie is ervaring opdoen met expeditieklimmen. We zullen ons richten op het openen van een nieuwe lijn met een moeilijkheid tussen de AD en D op één van de ongeveer 20 bergen boven de 5000 meter die het gebied rijk is. Een van de opties is de westgraat van de Pik Dankova (5982 m), de hoogste berg van het gebied. We hebben geen verslag van een eerder beklimming van deze graag gevonden. We hebben daarnaast nog zo'n 15 andere mogelijk interessante lijnen gespot. We zullen ter plekke bekijken welk van deze lijnen we proberen te klimmen.

Gezien de afgelegen ligging van het gebied, en de weinige informatie die erover voor handen is heeft de expeditie een hoog avontuurgehalte.

De expeditie wordt ondersteund door:

Image