Klaar voor nieuwe avonturen

Maarten en Arjan hebben inmiddels een plan gemaakt voor de komende dagen. Ze hebben een meerdaagse trektocht met gletscheroversteek in het centrale Kokshaal Too gebergte uitgestippeld. Vandaag hebben ze hun spullen teruggebracht naar het originele oppik-punt, waar ze de 25e weer opgepikt zullen worden met de 4-wheel drive. Tot die tijd gaan ze dus nog zo veel mogelijk van de omgeving zien en beleven! Morgen gaan ze met de trektocht beginnen.

- - - - - - - - - -

Maarten and Arjan have made a plan for the following days. They will do a glacier trek in the central Kokshaal Too mountain range. They have carried their stuff back to the original drop-off point, from where they will be picked up again on 25th September. They are planning to enjoy, see and explore the area as much as possible until then! They will start their trekking tomorrow.

 

Kokshaal Too Expeditie 2014

In september 2014 gaan twee van de Vertical Dissidents op expeditie naar de afgelegen Grigorev en Palgov Gletschers van de Westelijke Kokshaal Too in Kyrgyzstan. Het doel van de expeditie is ervaring opdoen met expeditieklimmen. We zullen ons richten op het openen van een nieuwe lijn met een moeilijkheid tussen de AD en D op één van de ongeveer 20 bergen boven de 5000 meter die het gebied rijk is. Een van de opties is de westgraat van de Pik Dankova (5982 m), de hoogste berg van het gebied. We hebben geen verslag van een eerder beklimming van deze graag gevonden. We hebben daarnaast nog zo'n 15 andere mogelijk interessante lijnen gespot. We zullen ter plekke bekijken welk van deze lijnen we proberen te klimmen.

Gezien de afgelegen ligging van het gebied, en de weinige informatie die erover voor handen is heeft de expeditie een hoog avontuurgehalte.

De expeditie wordt ondersteund door:

Image