Nieuwe plannen

Nu Maarten en Arjan hun klimtechnische doelen hebben gehaald beraden ze zich op nieuwe plannen. Ze willen graag meer van het super mooie gebied zien en zijn zich voor aan het bereiden op een vierdaagse gletscher-trektocht door het Kokshaal Too gebergte.

- - - - - - - - - - -

Maarten and Arjan are making new plans, now that they've reached their climbing goals. They would really like to see more of the beautiful area, and are preparing a glacier trekking for 4 days.

 

Maarten and Arjan climbing in the Alps a few years ago.

Kokshaal Too Expeditie 2014

In september 2014 gaan twee van de Vertical Dissidents op expeditie naar de afgelegen Grigorev en Palgov Gletschers van de Westelijke Kokshaal Too in Kyrgyzstan. Het doel van de expeditie is ervaring opdoen met expeditieklimmen. We zullen ons richten op het openen van een nieuwe lijn met een moeilijkheid tussen de AD en D op één van de ongeveer 20 bergen boven de 5000 meter die het gebied rijk is. Een van de opties is de westgraat van de Pik Dankova (5982 m), de hoogste berg van het gebied. We hebben geen verslag van een eerder beklimming van deze graag gevonden. We hebben daarnaast nog zo'n 15 andere mogelijk interessante lijnen gespot. We zullen ter plekke bekijken welk van deze lijnen we proberen te klimmen.

Gezien de afgelegen ligging van het gebied, en de weinige informatie die erover voor handen is heeft de expeditie een hoog avontuurgehalte.

De expeditie wordt ondersteund door:

Image