Omhoog naar Dankova Camp

Bericht van Arjan en Maarten: ze voelen zich erg goed en gaan morgen voor 4 dagen omhoog naar het Dankova Camp om daar in de omgeving het een en ander te kunnen klimmen. Een van de doelen voor deze expeditie is onder andere het beklimmen van de westgraat van de Pik Dankova (5982 m), de hoogste berg van het gebied, maar ze zullen waarschijnlijk eerst proberen achterin het Dankova dal wat lagere bergen te beklimmen om een idee te krijgen van hoe de bergen zijn en hoe het klimmen gaat op deze hoogte.

- - - - - - - - - -

Maarten and Arjan are feeling well and will go to the Dankova advanced camp tomorrow. They are planning to stay there for 4 days. They are aiming to climb some mountains in that area to get a feeling of the nature of the mountains, how it is to climb there and how it goes. The Westridge of the Pik Dankova (5982m), the highest mountain of this area, is among other routes on their wish-list for this expedition. They will most likely first try some lower mountains a bit further in the Dankova valley.

Screenshot van de Google Earth file die Arjan gemaakt heeft voor de expeditie van het Dankova Camp. De rode lijnen zijn al gedane beklimmingen, groene lijnen zijn nog niet gedaan. Gele lijn is de grens met China.

Above a screenshot of the Google Earth file that Arjan made for the expedition. The red lines have been climbed before, the green lines will be first ascents. The yellow line is the border with China.

 

Kokshaal Too Expeditie 2014

In september 2014 gaan twee van de Vertical Dissidents op expeditie naar de afgelegen Grigorev en Palgov Gletschers van de Westelijke Kokshaal Too in Kyrgyzstan. Het doel van de expeditie is ervaring opdoen met expeditieklimmen. We zullen ons richten op het openen van een nieuwe lijn met een moeilijkheid tussen de AD en D op één van de ongeveer 20 bergen boven de 5000 meter die het gebied rijk is. Een van de opties is de westgraat van de Pik Dankova (5982 m), de hoogste berg van het gebied. We hebben geen verslag van een eerder beklimming van deze graag gevonden. We hebben daarnaast nog zo'n 15 andere mogelijk interessante lijnen gespot. We zullen ter plekke bekijken welk van deze lijnen we proberen te klimmen.

Gezien de afgelegen ligging van het gebied, en de weinige informatie die erover voor handen is heeft de expeditie een hoog avontuurgehalte.

De expeditie wordt ondersteund door:

Image